Česky English Deutsch

Cesta za Bean to Bar – Salvador



 

 Salvador - cesta za bean to bar

 

BobyNa začátku všeho byl sen. Sen Silvie Steinerové a Petra Kovaříka obohatit český trh o něco, co na něm chybí. O autentickou a chuťově vynikající čokoládu, kterou budou všichni milovat. Čokoládu, která bude nejen výtečně chutnat, ale zároveň bude zdravá a vyrobená z těch nejlepších surovin. K výrobě jedinečné čokoládové tabulky však byla zapotřebí jedna zásadní věc: kakaové boby té nejvyšší kvality a nezapomenutelné chuti.

Protože se sny mají plnit, v roce 2016 se sami majitelé společnosti Pražská čokoláda s.r.o., Petr a Silvie, vydali do Salvadoru, země Střední Ameriky. Tam strávili několik týdnů výpravami na místní kakaové plantáže a objevováním jejich pokladů.

Okouzlila je nejen chuť tamních kakaových bobů, ale také přívětivý přístup farmářů a způsob, jakým o své plantáže (a nejen o ně) pečovali. Kakaové boby pěstovali s láskou a úctou k životnímu prostředí i ke svým kolegům a zaměstnancům. To bylo pro Pražskou čokoládupři výběru dodavatele významným kritériem.

Do Česka se Silvie s Petrem vrátili pevně rozhodnuti, že Salvador je tím místem, odkud budou pocházet kakaové boby pro naši exkluzivní tabulku čokolády. Po velkém nadšení z okouzlujících bobů však začalo dlouhé administrativní martyrium, které postupně nadšení celého pražského týmu posílalo k ledu.

Bylo jasné, že boby ze Salvadoru chceme, ale zároveň jsme věděli, že to bude otázka několika dlouhých měsíců, než budeme mít šanci získat takové množství kakaových bobů, abychom dokázali uspokojit mlsné jazýčky všech našich zákazníků.

A tak jsme se rozhodli, že budeme se salvadorskými boby trpěliví, ale zároveň budeme pokračovat v cestě za splněním našeho čokoládového snu směrem na jih.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář