Česky English Deutsch

Cesta za Bean to Bar - Salvador



 

 Salvador - cesta za bean to bar

 

BobyNa začátku všeho byl sen. Sen Silvie Steinerové a Petra Kovaříka přivést na český trh něco, čeho je nedostatek, a co všichni milují. Čokoládu, která bude nejen výtečně chutnat,ale zároveň bude zdravá, vyráběná z těch nejlepších surovin. Pro výrobu jedinečné čokoládové tabulky byly však zapotřebí kakaové boby té nejvyšší kvality a nezapomenutelné chuti.

Protože se sny mají plnit, v roce 2016 se sami majitelé firmy, Petr a Silvie, vydali do Salvadoru, země Střední Ameriky, kde strávili několik týdnů objevováním a navštěvováním místních kakaových plantáží.

Byli oslněni nejen okouzlující chutí kakaových bobů, ale také přívětivým přístupem farmářů a způsobem, jakým o své plantáže (a nejen o ně) pečovali. Kakaové boby pěstovali s láskou a úctou k životnímu prostředí i svým kolegům a zaměstnancům, což bylo pro Pražskou čokoládu významným kritériem při výběru dodavatele.

Do Česka se Silvie s Petrem vrátili pevně rozhodnuti, že Salvador je tím míst

 

em, odkud budou pocházet kakaové boby pro naši exkluzivní tabulku čokolády. Po velkém nadšení z okouzlujících bobů však začalo dlouhé administrativní martyrium, které postupně nadšení celého pražského týmu posílalo k ledu. Bylo jasné, že boby ze Salvadoru chceme, ale zároveň jsme věděli, že to bude otázka několika dlouhých měsíců, než budeme mít šanci získat takové množství kakaových bobů, abychom dokázali uspokojit mlsné jazýčky všech našich zákazníků.

A tak jsme se rozhodli, že budeme se salvadorskými boby trpěliví, ale zároveň budeme pokračovat v cestě za splněním našeho čokoládového snu směrem na jih.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář