Newsletter
Česky English Deutsch

Bean to bar



Bean to bar – aneb od bobu až po tabulku

Čokoláda byla v minulosti považována za opravdu jedinečnou pochoutku. Aztékové, kteří chuť kakaových bobů objevili, z ní nejprve vyráběli nápoj, který nazývali nápojem bohů. Není bez zajímavosti, že mu přisuzovali afrodiziakální účinky.

Když se později kakaové boby dostaly do Evropy, Španělé, kteří je tam dovezli, si recept na jejich zpracování střežili jako oko v hlavě. Na území České republiky se čokoláda nejprve prodávala jen v lékárnách. Na předpis byla k dostání ještě na začátku 20. století.

Prvotřídní kvalita na prvním místě

V posledních letech na trhu s čokoládou bohužel převažuje kvantita nad kvalitou. Proto jsme se rozhodli, že naše produktové portfolio rozšíříme o čokoládu, kterou zpracujeme od bobu až po tabulku, tzv. bean to bar.  Tak, abychom mohli našim zákazníkům dpřát  jedinečnou chuť a prvotřídní kvalitu. Dnes už naši bean to bar produkci představujeme v podobě čokoládové tabulky balené do krásné papírové krabičky s motivy kolibříka.

Kakaové boby až z Kolumbie

Nejvhodnější kakaové boby pro naši bean to bar čokoládu jsme vybírali dlouho. Procestovali jsme Jižní Ameriku. Ochutnali jsme boby ze Salvadoru, Peru a dalších částí světa, až jsme se zamilovali do těch kolumbijských.  Jejich ovocná chuť oslnila chuťové buňky celého našeho čokoládového týmu, v čele s chocolatiérkou Veronikou Kortánkovou._MG_2743.jpg

Receptura s kokosovým cukrem

Díky tomu, že cesta vysněných bobů z Kolumbie do naší Pražské výrobny trvala několik měsíců, měli jsme dostatek času promyslet recepturu naší nové čokolády. Kousek po kousku, jako drobnou skládačku, jsme k sobě postupně dávali jednotlivé ingredience, až jsme docílili jedinečné chuti, která vznikla spojením kakaových bobů, mléka a kokosového cukru.

Kokosový cukr pro nás byl jasnou volnou již od samotného začátku. V porovnání s ostatními cukry totiž obsahuje vyšší množství draslíku, hořčíku, zinku a železa. Dále obsahuje některé vitaminy B (B1, B2, B3, B6) a vitamin C. Pozitivní je, že ve srovnání se sacharózou má nižší glykemický index, a nezpůsobuje tak výkyvy hladiny krevního cukru a hypoglykemii. Díky tomu je kokosový cukr vhodnější pro diabetiky a lidi s vysokým obsahem glukosy v krvi. Navíc vykazují antioxidační aktivitu a bylo zjištěno, že působí proti vzniku rakoviny tlustého střeva.

Hořká i mléčná – máme pro vás obě

Kromě 55% mléčné čokolády připravujeme i čokoládu hořkou, 77%. Pevně věříme, že harmonické spojení exotické chuti kolumbijských kakaových bobů a originální receptury z dílny Pražské čokolády si získá chuťové buňky i těch největší fajnšmekrů.


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář