Česky English Deutsch
Drobečková navigace

Úvod > O nás

O nás

Naše sladká historie

 milnik 2018

2018

Dokázali jsme to! Spouštíme vlastní bean to bar výrobu čokolády přímo od bobů, a to z kakaových bobů dovezených z Kolumbie.

Uvádíme na trh produktovou řadu Aluna vyhrazenou pro výrobky z autentické bean to bar čokolády.

Otevíráme novou prodejnu v Karlově ulici v samém centru Prahy.

Rozjíždíme distribuci výrobků značky Steiner & Kovarik do Španělska a pokračujeme v úspěšném rozvíjení spolupráce s partnery v Ománu.

2017

Naše čokoláda vyráží ještě dál do světa. Otevíráme obchod v ománském Maskatu a domlouváme distribuci do dalekého Japonska.

Získáváme dvě hvězdy certifikátu Great Taste za Český nugát a také jednu hvězdu pro mandle s chilli příchutí. Jsme nadšeni a zároveň se stáváme oficiálním výrobcem Great Taste – díky tomu, že jsme tři roky po sobě obdrželi nejméně jednu hvězdu tohoto certifikátu.

Oman-store-Muscat
Famous Figures product line The story of adoration_ CZ_Příběh řady České osobnosti

2016

Naše vize se naplňuje a získáváme partnery v zahraničí. Úspěšně domlouváme distribuci do Německa a Spojených arabských emirátů.

Další úspěch – naše skořicové mandle a nugát získávají jednu hvězdu prestižního anglického kulinářského ocenění Great Taste.

Uvádíme zbrusu nový produkt – luxusní pralinky Globuli Carolini. Na technologii macerování “švestek v rumu” se s námi podílela Vysoká škola chemicko-technologická v Praze a k výrobě pralinek jsme využili především české suroviny.

Pod hlavičkou Pražské čokolády začínáme nabízet další novinku – zdobené, chuťově delikátní čokoládové mandaly podporující pocity štěstí a lásky, ale také hojnost a zdraví.

2015

Jednou pobočkou to zdaleka nekončí. Silvie, Petr a Jiří jich otevírají v jediném roce hned několik – v Nerudově
a Železné ulici, na pražském mezinárodním letišti i
v Karlových Varech. Slavnostně otevíráme také 
Prague Chocolate Café & Bistro.

Úspěšný rok pokračuje. Rozjíždíme distribuci čokolád
na Slovensko a náš 
Český nugát získává v Anglii prestižní ocenění Great Taste.

Milník 2015.jpg
Milník 2014

2014

Další splněný sen! Otevíráme první obchod Pražská čokoláda v ulici Thunovská pod Pražským hradem.

2012

Do podnikání vstupuje Silviin švagr Jiří a padá rozhodnutí o zavedení vlastní výroby. Všichni tři společníci se shodují, že jen výrobou vlastních čokolád mohou ohlídat výslednou špičkovou kvalitu i servis zákazníkům.

Založení vlastní výrobny obnáší spoustu práce, cesty
do zahraničí a učení se mnoha receptur
. Všichni tři však pevně věří, že se jim to povede a jejich čokolády budou přinášet radost a potěšení mnoha lidem.

Výroba dražovaných a nugátových sladkostí
ve Slatinkách na Moravě se rozjíždí naplno…

Výroba mandle v čokoládě
Milník 2011

2011

O šest let později dochází k osudovému setkání. Silvie Steinerová potkává Petra Kovaříka. Je to láska na první pohled. Brzy je jasné, že jde nejen o lásku jednoho k druhému, ale i o společně sdílenou lásku k čokoládě.

Vzniká prémiový brand luxusních čokolád Steiner&Kovarik zaměřující se na přeprodej tabulkových čokolád a sladkostí a dražé. Petr Kovařík uplatňuje své bohaté obchodnické dovednosti a úspěšné rozšiřuje síť odběratelů čokoládových výrobků o desítky luxusních hotelů a dalších prodejních míst.

2005

Silvie Steinerová se rozhoduje splnit si svůj sen a začíná budovat vlastní podnikání spojené s její láskou k čokoládě. Křísí legendární cukrovinkářskou značku Nachfolger, jejíž kořeny sahají až do roku 1888, a začíná výrobky z čokolády zásobovat duty free obchody na pražském letišti. Zaměřuje se mimo jiné na čokoládové produkty s motivy Prahy, které se stávají oblíbeným artiklem mezi turisty a zahraničními návštěvníky Prahy. 

Značka Nachfolger tak znovu ožívá a Silvie se začíná věnovat prodeji čokoládových miniaturek s motivy Prahy naplno. Úspěch na sebe opět nenechá dlouho čekat.
Ale její hvězda měla vystoupat ještě výš.

Milník 2005