Z důvodu zvýšených teplot doporučujeme zasílat do výdejen nebo našich obchodů. Jelikož výdejní boxy mohou být pod vlivem sluníčka rozpálené.

Mléčná čokoláda, nejhorší výběr?

Proč jsem minule psal, že je mléčná čokoláda to nejhorší, co si můžete koupit?

Představte si, že jdete do Vašeho oblíbeného café řetězce a objednáte si capuccino.

Mléčný výrobek plný mléka, cukru, šlehačky a třeba ještě oblíbeného sirupu. Myslíte si, že by vadilo, že je v tom káva úplně té nejhorší kvality?

Nevadilo, protože to množství ostatních ingrediencí to přesladilo. Ale vadí to v případě, že si tam dáte espresso. Pak, když nemáte možnost to dosladit, tak Vám po tom není dobře.

A stejně tak vznikla mléčná čokoláda - tabulka čokolády, v podstatě nejhorší produkt v masových čokoládách, jelikož je tam prášek jakékoliv kvality a pak v průměru 60 % rafinovaného cukru (ono je to doopravdy rafinované) a sušené mléko.

Espresso je něco jako ta extrahořká čokoláda, o tom jsem se tu zmiňoval minule, že tou alkalizací už se ztrácí to, že je čokoláda superpotravina.

Všechny zajímá sójový lecithin, kterého je v produktu ani ne procento, ale nikoho nezajímá rafinovaný cukr. Až začneme věnovat pozornost těm podstatným věcem a ne těm přídavným, můžeme teprve začít dohledávat kvalitní informace pro naše tělo i duši.
 
Váš Petr Kovařík a tým Čokoládovna Steiner & Kovarik
Zpět do obchodu