Sedím u krbu, oheň lehce plápolá a já se skleničkou vína přemýšlím nad dalším směřováním naší firmy. Kam se ubereme? Umíme vyrábět už mnoho produktů a co udělá ten rozdílový faktor? Až mě to napadne, heureka, houby. A pokračoval bych dál, ale takhle ta pohádka nebyla:-). Protože kromě toho, že mě to nenapadlo, tak v minulosti by...
Blog
Udržitelnost, je v dnešní době skloňována především v businessu. Pro mě osobně to však začíná u mého konání. Ano, občas jsem "líný" a radši sednu do auta a dojedu tam, kam bych mohl dojet i MHD, jen o trochu později. Na druhou stranu vím, že mi to urychlí nějaký proces a sám to vyhodnotím jako efektivnější.Když půjdu k úplnému j...
V dnešní době skloňována, ale mnoho lidí si nedokáže představit, o čem to vlastně je a proč by mělo nějaké KAKAO být součástí ceremonie a co za rituál by nám to mělo dát.Začnu od toho základního. Jakákoliv věc, pokud se dokážeme zklidnit a dopřát si chvilku klidu je pro nás o-boha-cující. Někdo to sice dělá pomocí alkoholu, vína...
Pokládáte si často otázku, jaké čokolády si máte koupit? Od jakého výrobce, jaké mají nutriční hodnoty a zda je v každé čokoládě ten nedobrý rafinovaný cukr nebo třeba kokosový, který má nižší glykemický index?Co je to vlastně čokoláda, jaké kakaové boby jsou pro ní potřebné a co to vůbec boby&...
Čokoláda. Čím tmavší až černější, tím lepší. Znáte ten mýtus? Kup si hlavně kvalitní čokoládu, kde není cukr a je černá jako uhel.Čokoládové tabulky, kterých je plno v supermarketech, jsou právě v této nabídce, stojí pár korun a nikomu to nepřijde divné. A to, že jsou černé i pralinky, to už je jenom podrthnutí této ideální teor...
Proč jsem minule psal, že je mléčná čokoláda to nejhorší, co si můžete koupit? Představte si, že jdete do Vašeho oblíbeného café řetězce a objednáte si capuccino.Mléčný výrobek plný mléka, cukru, šlehačky a třeba ještě oblíbeného sirupu. Myslíte si, že by vadilo, že je v tom káva úplně té nejhorší kvality?Nevadilo, protože to m...