Bílá čokoláda 40% s chřestem a jahodami, 70g
“Propojil jsem své kulinářské umění se čokoládou Steiner & Kovarik a společně vám představujeme bílou čokoládu s chřestem, jahodami a estragonem, doplněnou černým rybízem a grenadinou. Inspirací mi byl můj úspěšný desert – tartaletka s jahodami a chřestem.
Chřest, na němž jsem recepturu postavil, je velmi překvapivou ingrediencí. Jeho svěžest a lehká pikantnost tvoří základ této neotřelé chuťové kombinace. Ovocná chuť lyofilizovaných jahod a černého rybízu dodává čokoládě příjemný nakyslý nádech a v kombinaci s chutí grenadiny působí exoticky. Estragon a červený pomeranč podtrhává a vyvažuje celkovou recepturu.
Kategorie: | Pavel Sapík collection |
---|---|
Hmotnost: | 0.07 kg |
Pavel Sapík, český šéfkuchař s dlouholetou kariérou a řadou úspěchů je znám pro svou inovativní kuchyni a respekt k tradici české gastronomie.
Restaurace Terasa u Zlaté studně v Praze se pod jeho vedením stala jednou z nejlepších v Praze a získala mnoho ocenění. Účastnil se gastronomických akademií a setkání s diplomaty po celém světě. Pracoval v restauracích v zahraničí, včetně Rakouska, Francie a Švédska (v oceňované restauraci Frantzén).
V současnosti převzal restauraci U Sapíků po svém otci Jaroslavovi a pokračuje v tradici své rodiny. Dnes Pavel Sapík spojuje rodinné kuchařské tradice se svými vlastními inovativními nápady a technikami, a nabízí tak nezapomenutelné kulinářské zážitky.
“Propojil jsem své kulinářské umění se čokoládou Steiner & Kovarik a společně vám představujeme bílou čokoládu s chřestem, jahodami a estragonem, doplněnou černým rybízem a grenadinou. Inspirací mi byl můj úspěšný desert – tartaletka s jahodami a chřestem.
Chřest, na němž jsem recepturu postavil, je velmi překvapivou ingrediencí. Jeho svěžest a lehká pikantnost tvoří základ této neotřelé chuťové kombinace. Ovocná chuť lyofilizovaných jahod a černého rybízu dodává čokoládě příjemný nakyslý nádech a v kombinaci s chutí grenadiny působí exoticky. Estragon a červený pomeranč podtrhává a vyvažuje celkovou recepturu.
Každá tabulka této čokolády byla vytvořena s láskou, pečlivostí, které daly vzniknout uměleckému zážitku pro vaše smysly.
Renesance chřestu v Čechách
Do Čech se chřest dostal v průběhu 18. stol. a pěstoval se především na Moravě. Ivančice dokonce zásobovaly kvalitním chřestem celou monarchii. Po válce vytlačily chřest jiné plodiny.
Tato téměř zapomenutá lahůdka se v posledních letech vrací na výsluní. Zejména v renomovaných restauracích. Sezona českého chřestu trvá jen tři měsíce – od dubna do června.
Tento výrobek neobsahuje lepek.
Netto 70g
Rozměry obalu: 15 x 10,3 x 1,2 cm
Výrobce: Pražská čokoláda s.r.o. | K Sadu 754/2b, 18200 Praha 8
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.